Clubul de Speologie "Montana" Baia Mare - Galerie foto

Home > MINERIT > Mina Piticilor, Chiuzbaia-Herja, iulie 2007 - martie 2009

Most viewed - Mina Piticilor, Chiuzbaia-Herja, iulie 2007 - martie 2009
14~14.jpg
Terminusul actual (Foto: Traian Minghiras)273 viewsUltimele observaţii, obţinute prin excavarea parţială a materialului de prăbuşire, arată că galeria transversală continuă până în extremitatea nordică a aliniamentului filonian, într-un abataj rambleat (sau colmatat de prăbuşiri), ceea ce arată că filonul Clementina a fost exploatat de la nivelul Minei Piticilor. Prin extragerea parţială a materialului de prăbuşire, curentul de aer a devenit foarte puternic.
10~19.jpg
In galeria directionala (Foto: Traian Minghiras)248 viewsProfilul acestor galerii direcţionale este diferit de cel al galeriei transversale, având înălţime şi lăţime de până la 2,5 m, profil datorat unei cercetări reluate ulterior executării galeriei transversale, menţinându-se şi acum, în pereţi şi tavan, urmele unor tipice, scurte găuri de mină manuale.
11~20.jpg
Cartarea galeriei (Foto: Traian Minghiras)233 views
13~14.jpg
Terminusul actual al galeriei (Foto:Traian Minghiras)221 viewsTerminusul este o porţiune blocată de prăbuşiri, prin care însă pătrunde curentul de aer (descendent vara), moderat ca intensitate, arătând că galeria continua.
13 files on 4 page(s) 1