Clubul de Speologie "Montana" Baia Mare - Galerie foto

Home > MINERIT > Mina Piticilor, Chiuzbaia-Herja, iulie 2007 - martie 2009

Most viewed - Mina Piticilor, Chiuzbaia-Herja, iulie 2007 - martie 2009
10~19.jpg
In galeria directionala (Foto: Traian Minghiras)81 viewsProfilul acestor galerii direcţionale este diferit de cel al galeriei transversale, având înălţime şi lăţime de până la 2,5 m, profil datorat unei cercetări reluate ulterior executării galeriei transversale, menţinându-se şi acum, în pereţi şi tavan, urmele unor tipice, scurte găuri de mină manuale.
14~14.jpg
Terminusul actual (Foto: Traian Minghiras)80 viewsUltimele observaţii, obţinute prin excavarea parţială a materialului de prăbuşire, arată că galeria transversală continuă până în extremitatea nordică a aliniamentului filonian, într-un abataj rambleat (sau colmatat de prăbuşiri), ceea ce arată că filonul Clementina a fost exploatat de la nivelul Minei Piticilor. Prin extragerea parţială a materialului de prăbuşire, curentul de aer a devenit foarte puternic.
11~20.jpg
Cartarea galeriei (Foto: Traian Minghiras)78 views
2~20.jpg
Intrarea (Foto: Traian Minghiras)68 viewsMina Piticilor de la Herja este o galerie de coastă de pe filonul Clementina (denumit în trecut şi Clemens sau Clementi), unul din filoanele principale ale zăcământului Herja.
13 files on 4 page(s) 1